myNasyid

KUMPULAN NASYID SOUTUL 'IRFAN
(2000-2012)

                      Kumpulan Nasyid Soutul 'Irfan ditubuhkan pada tahun 2000 di bawah bimbingan Ustazah Nor Hashimah Abdul Rahim. Bersama guru-guru lain kumpulan ini akan menjalani latihan nasyid sebagai persediaan dan persiapan untuk pertandingan pada setiap tahun. Setiap awal tahun akan diadakan Pertandingan Majlis Tilawah alQuran dan Mahrajan dan Kesenian Islam bermula dari Peringkat Zon, Peringkat Daerah, Peringkat Negeri dan seterusnya Peringkat Kebangsaan.
 Acara lain yang dipertandingkan selain dari  Nasyid ialah pertandingan Tilawah alQuran, Bercerita dan Hafazan. Sekolah Kebangsaan Raja Perempuan Muzwin (SKRPM) akan menghantar wakil-wakil bagi acara-acara yang dipertandingkan. Kebiasaannya SKRPM akan membawa pulang kejayaan dan menjadi Johan Keseluruhan di peringkat zon Kuala Kangsar.
Terima kasih dan setinggi-tinggi pengharhaan diucapkan kepada semua warga SKRPM yang terlibat dalam pertandingan-pertandingan yang diadakan terutama dalam bidang nasyid ini.


Persembahan Nasyid Hari Anugerah Cemerlang 2010

Persembahan Lagu Keindahan Islam

Murid-murid Tahun 4,5 dan 6 SKRPM

Naib Johan Pertandingan Nasyid Peringkat Zon Kuala Kangsar 2011
SKRPM Johan Keseluruhan Zon Kuala Kangsar MTQ 2011

Menunggu Giliran Persembahan Hari Anugerah Cemerlang 2012

Sebahagian Ahli Kumpulan Nasyid SKRPM (Tahun 5 & 6) Persembahan Nasyid Lagu HambaMu (Imam Muda)(Video Persembahan tidak dapat dimuatnaik atas sebab teknikal)

3 comments:

  1. Assalamualaikum sahabatku, Shimah. Terus kembangkan bakatmu mendidik anak-anak didik dalam bidang nasyid.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kak Anna Su...Insyaallah selagi diberi kesihatan tubuh badan dan dipanjangkan umur...teruskan membantu kump. nasyid SKRPM.

      Delete